Tagiatelle z kurczakiem i kukurydzą – Na deser Ciasteczka z gorzką czekoladą

Kolejne zgłoszenie konkursowe
Paweł Plata z klasy III TŻ proponuje Tagliatelle z kurczakiem i kukurydzą oraz ciasteczka z gorzką czekoladą Brawo dla pierwszej osoby z III TŻ. Od razu widać jak gastronomia spędza te trudne chwile – kuchnia to jest TO !!!

Tagiatelle z kurczakiem i kukurydzą składniki na zdjęciu Sposób przygotowania:
mąkę przesiać na stolnicy dodać sól 2 jajka i troszkę wody wyrobić dobrze ciasto rozwałkować i kroić makaron
gotujemy aldente w osolonej wodzie
Sos:
cebulkę siekamy kurczaka kroimy i drobne cząstki marynujemy go w ulubionych przyprawach następnie smażymy cebulkę i kurczaka dodajemy kukurydzę zalewamy śmietanką 30 doprawiamy pod koniec redukowania solą łączymy makaron z sosem i podajemy
Makaron:
2 szklanki mąki 2 jajka łyżeczka Sos 3 małe cebule 400 G piersi z kurczaka 100 G kukurydzy 250 ml śmietany 30 sól pieprz bazylia ser do smaku
Na deser Ciasteczka z gorzką czekoladą
Składniki na zdjęciu, miękkie masło ucieramy z jajkiem i cukrem dodajemy mąke i wyrabiamy łyżką na koniec wrzucamy pokruszoną czekoladę i wyrabiamy na gotowo formujemy niewielkie kulki wykładamy na blachę i pieczemy w temp 180 C przez około 15 minut
Ciastka łyżeczka proszku do pieczenia 250 G mąki pół szklanki cukru 2 tabliczki gorzkiej czekolady 125 g masła 1 jajko
Smacznego !!!

 

Author: ZSE

Share This Post On

Submit a Comment

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *