Pralinki z mascarpone

Propozycja Justyny Juszczak klasa II TŻ
Pralinki z mascarpone coś na osłodę Super Justyna !!! Zachęcam przesyłajcie kolejne zgłoszenia tego co gotujecie i chcecie się z nami podzielić przepisami .
Pralinki z mascarpone
SKŁADNIKI:
• Cukier puder 200g
• Kakao 50g
• Czekolada deserowa 50g
• Ser mascarpone 200g
• Margaryna 100g
• Herbatniki 150g
• Likier czekoladowy 20ml
• Starta biała czekolada 100g
• Kolorowa posypka 100g
SPOSÓB PRZYGOTOWANIA:
• Margarynę z czekoladą deserową roztapiamy w gorącej kąpieli
• Kruszymy herbatniki ręcznie lub blenderem
• Do miski dajemy cukier puder, kakao, ser mascarpone i pokruszone herbatniki
• Wszystko razem mieszamy na jednolitą masę
• Wkładamy do lodówki na 30min
• Z schłodzonej masy formujemy kulki, zanurzamy w likierze i obtaczamy w startej czekoladzie/kolorowej posypce
• Układamy zrobione kulki na talerz i wkładamy do lodówki na kilka minut aby je schłodzić
• Gotowe!

 

Author: ZSE

Share This Post On

Submit a Comment

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *

Skip to content